festival Znojemský hrozen

18. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ A ROZHLASOVÝ FESTIVAL O GASTRONOMII
18th INTERNATIONAL TELEVISION AND RADIO FESTIVAL OF GASTRONOMY

Znojmo, Czech Republic, 6. – 8. 10. 2016

Klasa
  • 1
  • 2
  • 3

Výsledky Nejlepší kuchařská kniha 2015

1. místo

Kuchařka první republiky, Jitka Rákosníková, Eva Všetíčková

Smart Press s.r.o.

 

2. místo

Jak nakupovat  a zpracovávat maso

Edice Apetit speciál

 

3. místo

Květinová kuchařka, Jana Vlková

Smart Press, s.ro.

 

Nejlepší surovinová kuchařka

Jak nakupovat  a zpracovávat maso

Edice Apetit speciál

 

Tradiční česká a regionální kuchařka

Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II

Region Slovácko a Slovácké muzeum v Uherském Hradišti

 

 Zvláštní ocenění poroty

 

Vaříme podle herbáře II, Linda Rybová a Kateřina Winterová, Edice ČT

Kitchenette  Rok v kuchyni, Markéta Pavleje, Nakladatelství  KITCHENETTE

 

Výsledky Nejlepší kuchařská kniha 2014

 

Kuchařská kniha roku 2014

1. místo – Klenoty klasické evropské kuchyně – Roman Vaněk – Prakul production s.r.o.

2. místo – Láska prochází kuchyní – Denisa Bartošová – Smart press s.r.o.

3. místo – Snídaně u Florentýny – Jana Florentýna Zatloukalová – Mrs. Word s.r.o.

 

Nejlepší surovinová kuchařka

1. místo – Klenoty klasické evropské kuchyně – Roman Vaněk – Prakul production s.r.o.

2. místo – Velká sýrová nakládačka – Kateřina Suchá, Iva Bartošová – MF a.s.

3. místo – Dobrého kari není nikdy dost – Jiří Štift – Euromedia-Ikar

 

Nejlepší grafická úprava a tisk

1. místo – Láska prochází kuchyní – Denisa Bartošová – Smart press s.r.o.

2. místo – Klenoty klasické evropské kuchyně – Roman Vaněk, Prakul production s.r.o.

3. místo – Kuchařka pro mého muže – Veronika Zemanová – Smart press s.r.o.

 

Nejlepší fotografie

1. místo – Klenoty klasické evropské kuchyně – Roman Vaněk – Pražský kulinářský institut –seg?t=2&add=1762693  fotografie Pavel Bílek

2. místo – Láska prochází kuchyní – Denisa Bartošová – Smart press s.r.o. – fotografie Alena Hrbková

3. místo – Kuchařka pro mého muže – Veronika Zemanová – Smart press s.r.o. – fotografie David Turecký

 

Tradiční česká a regionální kuchařka

1. místo – Bez vody neuvaříš – Václav Malovický – VM nakladatelství

2. místo – Klenoty klasické evropské kuchyně – Roman Vaněk, Prakul production s.r.o.

3. místo – S Evou v ráji – Eva Filipová – Euromedia-Ikar

 

Zvláštní ocenění poroty – Čestné uznání

Kuchařka pro děti: Laskončina kuchařka pro malé kuchtíky – Zuzana Pavésková, Zdenka Chocholoušová – Fragment, s.r.o.

Nejoriginálnější kuchařka: Láska prochází kuchyní – Denisa Bartošová – Smart press s.r.o.

Kulinární historie: Bez vody neuvaříš – Václav Malovický – VM nakladatelství

Nejlepší překlad knihy: Jitka Rákosníková za překlad knihy 15 minut v kuchyni – Jamie Oliver – MLD Publishing s.r.o.

Kuchařská kniha roku 2013 - Výsledky hodnocení soutěže

XV. ročník Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen 2013 byl v letošním roce rozšířený o soutěž Kuchařská kniha 2013 a Gastro časopis 2013. Toto rozšíření programu Festivalu bylo provedeno na základě přehodnocení významu vydávaných knih v současnosti a jejich vzrůstající úroveň. Porota rozhodla následovně:

Hlavní kategorie 
I. místo: „Kouzlo kuchyně Čech a Moravy“
Autorský kolektiv: Roman Vaňek, Jana Vaňková a Ing. Zdeňek Ertl
Nakladatel: Prakul Produkction, s.r.o.
Produkční spolupráce: R MEDIA, spol. s r.o. (member of Economia Group)

II. místo: „Můj divotvorný hrnec“
Autor: Jaroslav Sapík
Nakladatel: Mladá fronta a.s. 

III. místo: „Jezte česky“
Autorky: Jana Vašáková, Zdena Skokanová Němcová
Nakladatel: SMART Press, s.r.o. 

IV. místo: „S trochou nostalgie aneb Jak se vařilo a jedlo za císaře pána“
Autor: Miroslava Kuntzmannová
Nakladatel: dtto autor

V. místo: „Léto s Italem“
Autor: Emanuel Ridi
Nakladatel:  Olympia, s.r.o

Moderní židovská kuchařka
Autoři: Magda Saxlová, Karel  Sýs
Albatros media a.s. 


V kategorii Nejlepší kniha pro profesionály

1. místo: „Velký český kuchařský lexikon“

Autor: Josef Bittermann
Nakladatel: DAUPHIN

Diplomy dále získali:
Za nejlepší knihu pro amatérské kuchaře:
„Kouzlo kuchyně Čech a Moravy“
Autorský kolektiv: Roman Vaňek, Jana Vaňková a Ing. Zdeňek Ertl
Nakladatel: Prakul Produkction, s.r.o.
Produkční spolupráce: R MEDIA, spol. s r.o. (member of Economia Group)

Za nejlepší grafickou úpravu:
Robin Cais za knihu „Kouzlo kuchyně Čech a Moravy“
Autorský kolektiv: Roman Vaňek, Jana Vaňková a Ing. Zdeňek Ertl
Nakladatel: Prakul Produkction, s.r.o.
Produkční spolupráce: R MEDIA, spol. s r.o. (member of Economia Group)

Za nejlepší fotografie:
Pavel Bílek v knizeKouzlo kuchyně Čech a Moravy“
Autorský kolektiv: Roman Vaňek, Jana Vaňková a Ing. Zdeňek Ertl
Nakladatel: Prakul Produkction, s.r.o.
Produkční spolupráce: R MEDIA, spol. s r.o. (member of Economia Group)

-------------------------------------------------------------------------------
Ing. Václav Malovický, ředitel soutěže a předseda poroty
Ve Znojmě: 18.10. 2013